Hoteláci úspešne reprezentovali Piešťany na medzinárodnej súťaži
Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14
Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15
Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

S revesníkmi z partnerských škôl projektu Erazmus+ sa žiaci Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera stretli začiatkom februára v Ostrave. Na súťaži AHOL Cup 2015 obstáli v silnej konkurencii 160 zástupcov hotelových škôl z Česka, Slovenska, Poľska a Francúzska.
V kategórii Barman junior – cocktail competition súťažiaci pripravovali After Dinner Cocktail a Sparkling Cocktail. Receptúra nápoja musela byť vlastná a nikde nezverejnená, súťažil aj názov pripraveného nápoja svojou originalitou. HAĽW reprezentovali Jakub Ondris a Martin Šimor.
Šimon Janík a Adrián Krišák súťažili v kategórii Majster kávy junior. Pripravovali espresso, cappuccino a nápoj s použitím espressa. V kategórii Dilmah Czech Teatender súťažiaci pripravovali čaj a nápoj s použitím čaju značky Dilmah. Hotelovú akadému úspešne reprezentovala Alexandra Pešková.
Stretnutie v Ostrave bolo prvé zo série v rámci projektu Európou za poznaním. Partnerská škola pripravila pre Piešťancov bohatý program – návštívili interaktívnu výstavu techniky, banícke múzeum, absolvovali exkurziu v pivovare Ostravar aj v hoteli Park Inn Radisson.
Do projektu sú zapojené štyri partnerské odborné školy zo štyroch krajín Európskej únie, ktoré poskytujú odborné vzdelanie v oblasti gastronómie a cestovného ruchu. Koordinátorom je AHOL – Stredná škola gastronómie, turizmu a kúpeľníctva Ostrava a partnermi ZespolSzkolEkonomicno – Gastronomiznychim MacierzyZiemiCieszynskiej w Cieszynie, Lycée des métiers de Bazeilles (Francúzsko) a Hotelová akadémia Ľ. Wintera.
Zdroj: Hotelová akadémia Ľ. Wintera