Gastro Vianoce: Hoteláci pokrstia Čokokalendár
Kalendár plný čokoládových dezertov predstaví Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera na tradičnom podujatí s názvom Gastro Vianoce. Uskutoční sa 11. a 12. decembra a je otvorené pre všetkých.
Škola bude aj tento rok plná odbytových stredísk a vianočných prekvapení. Hostia tam nájdu cukrárne, kaviarne, čokoládovňu, či vináreň. Žiaci im budú ponúkať špeciality v reštauráciách zameraných na slovenskú, taliansku, anglickú, francúzsku aj československú kuchyňu.
Barmani budú pripravovať miešané nápoje, otvorená bude aj čajovňa a do francúzskej uličky bude lákať vôňa palaciniek.
„Ak si budete priať selfieccino s vlastných portrétom, či iné kávové špeciality, môžete požiadať našich baristov,“ pozýva na podujatie riaditeľ školy Ladislav Blaškovič a dodáva: „Tešíme sa na prípravu čokoládových obrazov, ktoré budú súčasťou výzdoby. Zaujímavosťou bude aj medovníková krajinka a inšpiráciu si môžete vziať z rôznych vianočných tabúľ.“
Zaujímavosťou tohto roka bude krst kalendára s názvom Čokokalendár, ktorý hotelová akadémia pripravila v spolupráci so slovenským výrobcom čokolád Lyrachocolate z Ivánky pri Nitre. Kalendár bude plný vynikajúcich čokoládových dezertov.
Podujatie bude prístupné verejnosti 11. decembra od 13.00 do 19.00 h a 12. decembra od 9.00 do 18.00 h
Pozrite sa, ako vyzerali Gastro Vianoce 2017:
Zdroj: HAĽW Foto: Martin Palkovič