Farmárske trhy – ako to je s májovou bryndzou
Jednoducho –vždy to bolo tak, že začiatkom apríla v Zázrivej začala rásť tráva, lúčne kvety. Bača otvoril bránu na salaši a ovečky s radostným mékaním vyrazili učiť mladé, ktorá rastlinka sa je a ktorá nie.
Psíky – ochrancovia ich odprevádzali – lebo medvede a tam ich je. Bača podojil voňavé mlieko, urobil syr. Ten musí 3-4 týždne odstáť – dozrieť, potom sa pomelie, osolí a máme výbornú májovú bryndzu. No a v tomto roku ovečky vyrazili do terénu začiatkom marca. Takže dobrú chuť k májovej bryndzi v apríli. A to trhy ponúkajú takýchto viac špecialít od ľudí, ktorí si stoja za kvalitou svojich výrobkov.
Vo štvrtok 18. apríla sa na Vás tešíme pred Priorom.
(Reklamný článok)