Varia ľahko a chutne, otvorili bistro Organila
Piešťany majú prvú reštauráciu, v ktorej si prídu na svoje aj vegáni. Organila Food & Drink je ale pre každého, kto má chuť na ľahké jedlo z lokálnych potravín. Poteší aj terasa, vďaka ktorej ešte viac ožije azda najkrajšia časť Piešťan – nábrežie medzi Kolonádovým a Krajinským mostom.
„Rozhodol najmä tento priestor a lokalita, v ktorej je umiestnený,“ hovorí Miroslava Kupcová, ktorá v Piešťanoch prevádzkuje vegan&cruelty-free salón Organila. S podobným konceptom chcela preraziť aj v Bratislave, ale nakoniec uprednostnila otvorenie bistra s ponukou, ktorá v kúpeľnom meste doteraz chýbala.
Do salónu podľa jej slov chodilo veľa návštevníkov, ktorí sa pýtali na vegánsku reštauráciu. „Keď som videla tento priestor, očaril ma výhľad a rozhodnutie bolo na svete,“ poukazuje na novú terasu spájajúcu chodník vedúci po nábreží s budovou vedľa nemocnice, ktorú Piešťanci prezývajú Skelet.
Už v deň otvorenia Organila Food & Drink bolo jasné, že svojim nápadom mnohých potešila. V piatok popoludní sa v bistre zastavovali náhodní okoloidúci, ale prichádzali aj tí, ktorí sa na podobnú prevádzku už dlho tešili.
„Otvorili sme prvú vegetariánsku a vegánsku reštauráciu v Piešťanoch, pričom sa chceme čo najviac zamerať na vegánske pokrmy. K tomu patrí aj denné menu, ktoré začneme ponúkať už od utorka,“ vysvetľuje Miroslava Kupcová.
Denné menu bude pozostávať z polievky a hlavného jedla, počas druhého týždňa sa už hostia môžu tešiť aj na raňajky a neskôr aj na vegánske a vegetariánske pochúťky, ktoré budú v Organile podávať celý deň. K tomu patrí dobrá káva, zákusky aj drinky. S receptami pomáhala propagátorka vegánstva Nikoleta Kováčová z Piešťan, ktorá je známa ako Surová dcérka.
Organila Food & Drink bude hostiť aj rôzne podujatia zamerané na zábavu i vzdelávanie. Jej cieľom je upozorniť na výhody udržateľného životného štýlu, ktorý má čoraz viac priaznivcov.
(Reklamný článok)