Režisérka Tajomstva mojej kuchyne: Hoteláci sú najlepší na Slovensku
Vianočné gastro na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera sa tentoraz začalo s predstihom. Školu čaká čiastočná rekonštrukcia. Napriek časovej tiesni pripravili žiaci a pedagógovia prezentáciu svojich zručností na vysokej úrovni.
Hneď na otvorení podujatia pokrstili kalendár pozostávajúci z tuctu receptov, ktoré hoteláci pripravovali v televíznej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. „Odkedy s vašou školou spolupracujeme, prestali sme mať strach o budúcnosť slovenskej gastronómie,“ pochválila hotelovú akadémiu režisérka Katarína Ďurovičová a dodala: „Musím povedať, že ostatné školy majú veľmi ďaleko od kvality Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. Na mnohých školách vládne socializmu – v prístupe k študentom, k svetu, gastronómii, osobnostiam a hlavne ku kritike. Kto neprijme konštruktívnu kritiku nie je schopný vývoja.“
Na každé nakrúcanie pripravujú žiakov učiteľky Katarína Sedláková a Zuzana Španárová, ktoré sa spolu s režisérkou a hlasom relácie Dagmar Didianou Dianovou kalendár pokrstili.
„Spoluprácu s televíznou reláciou Tajomstvo mojej kuchyne si veľmi vážime. Teším sa, že v nej účinkovalo už dvanásť našich žiakov a z toho vznikol aj kalendár receptov, ktoré tam pripravovali,“ povedal riaditeľ Ladislav Blaškovič a zároveň všetkých pozval na Vianočné gastro.
Návštevníci tam dnes a zajtra nájdu slávnostné silvestrovské tabule, naučia sa zdobiť medovníky a torty, dostanú osvedčené recepty na prípravu karamelu. Okrem si môžu pozrieť slovenskú aj bavorskú reštauráciu, kaviareň, piváreň alebo bar. Novinkou je príprava čokoládových praliniek, ktoré žiaci vyrábajú priamo pred zrakom divákov.
Text a foto: Martin Palkovič