Hoteláci otvorili Gastro Vianoce 2019 a pokrstili nový kalendár
Čokoládová stena i luster, ukážky vianočného stolovania, rozmanité sladkosti, slovenská aj medzinárodná kuchyňa. To všetko a ešte oveľa viac prezentujú verejnosti počas podujatia Gastro Vianoce 2019 žiaci a pedagógovia Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.
Tradičná ukážka zručností hotelákov, ktorej súčasťou sú aj Dni otvorených dverí, začala v utorok 10. decembra krstom kalendára s receptami z celého Trnavského kraja, ktorú vydala župa v spolupráci s hotelovou akadémiou.
Kalendár pokrstila veľvyslankyňa Indonézie na Slovensku Adiyatwidi Adiwosová. Potom nasledovalo ešte jedno uvedenie do života.
Hotelák Andrej Šulka napísal v rámci stredoškolskej odbornej činnosti sprievodcu gastronómiou s názvom At The Beginning. Krstnými rodičmi tejto publikácie sa stali ministerka školstva Martina Lubyová, moderátorka Jarmila Lajčáková-Hargašová, herec Juraj Bača a župan Jozef Viskupič.
Už na úvod dvojdňového podujatia zavítalo do priestorov Hotelovej akadémie Ľ. Wintera množstvo ľudí. Podľa riaditeľa Ladislava Blaškoviča sú Gastro Vianoce 2019 určené odbornej a laickej verejnosti. Môžu slúžiť ako inšpirácia pri príprave jedál a stolovania, ale majú zaujať aj budúcich žiakov. Škola je totiž do veľkej miery zameraná na prax. Svedčia o tom aj dobré skúsenosti ministerstva zahraničných vecí, ktoré s piešťanskou hotelkou spolupracuje pri príprave stretnutí štátnikov na najvyššej úrovni.
Gastro Vianoce 2019 sú prístupné verejnosti v utorok 10. decembra od 13.00 do 18.00 h a v stredu 11. decembra od 9.00 do 19.00 h.