Uplynul už mesiac od otvorenia novej prevádzky WOW na Teplickej ulici. Jej zakladateľ Marko Roška priniesol do Piešťan niečo nové. Bežný fast food posunul na vysokú úroveň a začal s predajom pravých hamburgerov z poctivého hovädzieho mäsa.
Na záujem nových zákazníkov nemusel dlho čakať. Koncepciu WOW predstavil v krátkom rozhovore.
Donedávna si na tom istom mieste prevádzkoval fast food. Aký je z tvojho pohľadu rozdiel medzi Rýchlim jedlom a WOW?
Je to neporovnateľné, hlavne čo sa týka kvality. Hlavné suroviny teraz dovážame zo zahraničia. V hamburgeroch je tradičný anglický čedar a čisté hovädzie mäso pochádza z Írska a hranolky z Belgicka, krajiny zemiakov. Tuk, na ktorom ich smažíme je palmový, vyrobený na Srí Lanke. Oproti tomu je zelenina od lokálnych pestovateľov a žemle pečie skúsený pekár z Trnavy.
Zmenila sa aj ponuka – zákazníci si môžu vybrať z troch druhov hamburgrov – WOW burger, WOW burger plus a Veggie – je v tom v tom lepší prehľad. Ale máme aj bagetu, tortillu a pizzu.
Naša ponuka by sa teda dala definovať slovami menej a kvalitnejšie.
Kde si čerpal inšpiráciu?
Predovšetkým som si dobre naštudoval, ako to funguje v zahraničí. V Anglicku a v Amerike majú malé podniky, ktoré viac idú na kvalitu ako na kvantitu a darí sa im. Sú ich tam tisíce. U nás takýto trend iba pomaličky štartuje. Ak nemáte možnosť cestovať, odporúčam sieť Pinterest. Je tam veľa inšpirácie.
Ako dlho trvala zmena celej koncepcie tvojej prevádzky?
Dal som si na to sedem dní. V nedeľu som zavrel a o týždeň otvoril WOW, pracovali sme deň aj noc.
A ako na túto zmenu reagovali zákazníci?
Pochvaľujú si, za čo som veľmi rád. Najviac ma teší, ak niekto príde úplne prvýkrát a potom sa opakovane vracia. Môžem povedať, že za mesiac fungovania si naše hamburgery našli veľa priaznivcov.
Ako dlho teraz zákazníci čakajú na jedlo?
Mäso musí byť správne prepečené a žemľa chrumkavá. Príprava hamburgeru preto trvá 10 až 15 minút.
Takže už to nie je rýchle jedlo?
Nie. Už je to jedlo za normálny čas.
A čo ceny? Nie je na Piešťany 5 eur za burger veľa?
Cena zodpovedá kvalite a množstvu. V Bratislave sa cena za takéto burgre pohybuje okolo 7 až 8 eur, takže je to primerané.
A aké sú tvoje ďalšie plány s WOW? Čo je teraz pre teba najdôležitejšie?
Určite chcem udržať kvalitu na úrovni ako je teraz. Myslím, že sme nastavili latku relatívne vysoko a odštartovali trend malých, ale kvalitných prevádzok, ktorý k nám prichádza zo Západu. Teraz je dôležité v tom pokračovať.
Text a foto: PR