Hamburger, to nie je scvrknuté mleté mäso neidentifikovateľného pôvodu v suchej žemli. Mnohí si ho síce spájajú s fast foodom, ale tie pravé burgre kúpite v malých rodinných reštauráciách, kde nie je ich príprava priemyselnou výrobou.
Tento trend postupne preniká aj na Slovensko. Ľudia začali vyhľadávať kvalitu a nechcú sa nechať oklamať fašírkou, ktorá často hovädzie mäso ani nevidela. Základom dobrého burgru je práve kvalitná hovädzina, ideálne z prednej časti.
Pri mletí nesmie byť ochutená, iba jemne posolená. Ďalším zásadným krokom je príprava na grile. Mäso by sa pritom nemalo zbytočne otáčať a dĺžka grilovania závisí od jeho kvality.
Presne tento postup dodržiavajú v novootvorenej predajni pravých burgrov WOW na Teplickej ulici. Čisté mäso z dobytka Black Angus chovaného na zelených írskych pastvinách najprv zľahka upečú na grile a pritom jemne dochutia. Ich najdôležitejšími prísadami je pravý anglický čedar, typickej žiarivo žltej farby a domáca barbecue omáčka. Tá je na začiatku trochu sladká, ale potom plynule prejde do jemne pikantnej chuti. Dôležité sú aj domáce žemle od miestneho pekára a vždy čerstvá zelenina z lokálneho zdroja.
Na prvý pohľade je jasné, že nejde o žiadne rýchlo jedlo. WOW burger vás dokonale zasýti. Môžete si ho vychutnať priamo na mieste alebo dať zabaliť. Svoje hodnotenie tejto lahôdky potom môžete kriedou napísať na tabuľu priamo v reštaurácii.
K dobrému burgru patrí dobrý nápoj. Slovenský sajder Jablčnô je vyrobený podľa domácej receptúry zo slovenských jabĺk. Neobsahuje umelé sladidlá ani konzervačné látky. S WOW burgrom je to vynikajúca kombinácia.
Text a foto: PR